Taxi’s in het buitenland

Aangekomen op die heerlijke vakantiebestemming, wil je het liefst zo snel mogelijk naar je hotel. Op zo’n moment heb je zéker geen zin in gedoe met de taxichauffeur. Let daarom goed op als je tijdens je vakantie in een taxi stapt.

Ken de regels

Waar je in de ene stad op straat een taxi aan kunt houden, dien je op de andere vakantiebestemming een taxi te nemen bij een officiële taxistandplaats. Het is goed als je voor vertrek de regels kent. Check ook voor aankomst op internet hoe taxi’s op jouw bestemming eruit zien. Zijn ze geel, gestreept of pimpelpaars? Als je voor vertrek weet hoe betrouwbare taxi’s eruit zien, scheelt je dat een hoop chagrijn.

Spreek de ritprijs af

Ze houden zich vaak op bij belangrijke bezienswaardigheden: snorders. Deze illegale taxichauffeurs hebben geen meter en al zeker geen licentie. Hierbij instappen is vragen om moeilijkheden. Ik heb weleens meegemaakt dat ik samen met mijn reisgenoot instapte, een prijs afsprak en vertrok. Eenmaal bij ons hotel beweerde de man bij hoog en bij laag dat de afgesproken prijs per persoon was, niet per rit.

Staat de meter in de taxi aan?

Heb je een geregistreerde taxi mét meter bemachtigd, zorg er dan voor dat de chauffeur de meter ook daadwerkelijk gebruikt. Vooral bij ritten vroeg in de ochtend of laat in de avond willen sommige taximedewerkers liever een dealtje sluiten dan de officiële wegen te bewandelen. Mocht er om wat voor reden geen meter aanwezig zijn, spreek dan heel goed voor vertrek de ritprijs af.

Weet de chauffeur de weg?

Tijdens een citytrip naar Dublin pakte ik op het station van de stad een statige black cab om bij mijn hotel te komen. ‘Welk hotel? Welke straat? Waar ligt dat vlakbij? Noem eens een bezienswaardigheid in de buurt?’ Het is slechts een greep uit de vragen die vanachter het stuur kwamen. Gelukkig had ik net bij de toeristeninformatie een kaart van de Ierse hoofdstad meegepakt, zo kon ik de chauffeur de weg wijzen. Note to self – en aan jou: eerst goed checken of de bestuurder de weg kent.

Relax

Rijdt de chauffeur verkeerd? Beweert de bestuurder dat hij geen wisselgeld heeft of krijg je een andere smoes voorgeschoteld? Blijf kalm. Bel de (toeristen)politie als je er echt niet uit komt, maar bewaar vooral je geduld. De regel ‘Je vangt beter vliegen met stroop dan met azijn’ geldt zeker ook voor taxichauffeurs. Voorkom dat zaken escaleren, stap als je het niet vertrouwt uit en in het ergste geval, doe aangifte.

Ergernis ten top

Ik weet nog goed dat ik voor het eerst samen met onze kleine meid (toen ruim twee jaar) naar Spanje vloog. We vlogen vriendlief achterna die voor een congres in de buurt van Barcelona verbleef. Enigszins gespannen doorstond ik de vlucht met kind en zonder partner gelukkig prima. Eenmaal op de plaats van bestemming stond me een ander obstakel te wachten: arrogante taxichauffeurs. Nummer één zei geen idee te hebben waar mijn hotel zich in de stad bevindt. Nummer twee vertikte het om de meter aan te zetten. Flink geïrriteerd dacht ik ‘Drie maal is scheepsrecht.’ En jawel hoor, deze chauffeur nam hoffelijk de bagage van me aan en startte zonder morren de motor en de meter. Waren alle taxichauffeurs maar zo, dat zou een hoop ergernis schelen.


Taxi Utrecht

Een taxirit van Goedkope Taxi Utrecht is niet alleen goedkoop, maar ook snel! Onze chauffeurs krijgen de opdracht om de snelste route te kiezen, zodat u als klant zo snel mogelijk op uw bestemming komt. Een taxi reserveren is binnen 1 minuut gedaan. Bel 030 – 227 35 77 of vul dit contactformulier in en reserveer uw taxi utrecht. Een goedkope taxi eserveren is nog nooit zo makkelijk geweest!

Taxi Antwerpen

Vaste taxi prijzen van en naar Antwerpen. Bestel nu direct een taxi anntwerpen en luchthavenvervoer. Wij zijn de specialist in particulier als ook zakelijk taxi vervoer in Antwerpen.